maanantai 4. maaliskuuta 2013

Luonnollista ruokaa, tottakai!

Kuten jo marraskuussa mainitsin, siirsin Tessan ja Taikan raakaruokinnalle erinäköisten ihottumien, korvien töhnimisen, anaalirauhastulehdusten, silmien vuotamisen ja turkin hilseilyn takia.
Siirron tein kertalaakista, välissä pidin päivän mittaisen paaston. Kummallekaan koiralle ei tullut minkäänlaisia vatsavaivoja siirtymisen aikana.
Nyt koirat ovat syöneet yksinomaan raakaa ruokaa noin kolme kuukautta, ja kaikki yllä luetellut vaivat ovat kadonneet! Turkeista on tullut niin kiiltäviä, että ohikulkijoiden ihastelun lisäksi sitä joutuu ihmettelemään ihan itsekin aika ajoin.
Ihan tuosta noin vain en tähän hommaan ryhtynyt, vaan ennen siirtoa käytin tunnin jos toisenkin erinäköisiä barffi-kirjoja ja Muschin sivuja lukien. Kun jaksaa alussa nähdä perehtymisen vaivan ja jaksaa suunnitella viikkotasolla ruokintaohjelman, niin lopputulosesta ei voi tulla huono :)
Minulla oli ruokintaohjelmaa laatiessa muutama kriteeri joiden piti täyttyä: A- ja D-vitamiinien saanti piti pystyä laskemaan ja niiden tarve turvaamaan, kalkin ja fosforin tasapainotus, omega-3 ja -6 rasvahappojen sisältyminen säännölliseen ruokavalioon, luontaisista lähteistä saatavat glukosamiini ja kondroitiini. Tämän lisäksi on tietysti paljon muitakin mineraali- ja kivennäisaineita, joiden sisältyminen ruokavalioon täytyy alussa tarkistaa. Kuulostaa vaikealta ja aikaa vievältä. Sitä se aluksi onkin, mutta kun kerran saat koottua "täydellisen" viikko-ohjelman, ei sinun tarvitse muuta kuin noudattaa sitä.

Laitan tänne tarkempia saantisuosituksia, esimerkki viikko-ohjelman ym. myöhemmin.  :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti