keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

UMN:n taipparikurssin tasotesti

Eilen oli vuorossa UMN:n järjestämän taipparikurssin tasokoe. Meitä on 98 koirakkoa tänä vuonna kurssilla, joten tasotesti ja sen mukaan tehtävät tasoryhmät kuulostavat hyvältä. Tasokoe järjestettiin Talin huipun koirakentällä. Tessan juoksu sotki järjestystä sen verran, että jouduttiin odottelemaan aika kauankin ennen omaa suoritusta. Tessa käytti odotteluajan vimmatusti haukkuen, mietiskelin jo mielessä koko nome-harrastuksen hautaamista..

Pääsimme suoritusvuoroon tttoiseksiviimeisinä, jolloin koirakentän varausaika oli juuri loppumaisillaan, saimme siis näyttää osaamisemme kentän ulkopuolella. Tasotesti alkoi luoksetulolla. Koira jätettiin odottamaan ja käveltiin n. 10m koirasta poispäin, käännyttiin ja kutsuttiin koiraa. Tessa tuli heti ensimmäisestä kutsusta suoraviivaisesti ja pysähtyi nätisti eteeni seisomaan (näin ollaan harjoiteltu).
Toinen osuus oli damin nouto niin sanottuna 1-markkeerauksena. Tessa huomioi siivekkeellisen damin ja markkeerasi sen hyvin. Ja lähti luvan saatuaan noutoon. Hieno ylösotto, jonka jälkeen suoraviivainen palautus! Palautus tuli jalkojen juureen maahan, mikä vähän harmitti, koska olen yrittänyt tätä huonoa tapaa kitkeä pois.
Lopputuloksena hyvä suoritus, arvioitsija piirsi vielä hymynaaman arviointilomakkeellemme, kun oli hänen mielestään niin hieno suoritus :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti