keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

UMN:n taipparikurssin maastotreenit osa 3.

Kolmansien maastotreenien aiheena oli haku. Tarkoitus oli treenata hakua dameilla. Ensi tehtiin "valmisteleva" harjoitus, jossa seisoimme yhteisenä rintamana n. parin metrin välein hakuruudun reunalla. Lähdimme edelleen yhteisenä rintamana koirien ja damin kanssa etenemään ruutuun, noin 25 metrin syvyyteen. Sitten heitettiin muistinoudon tapainen heitto (kaikki heittivät samaan aikaan, niin että jokaisen koira periaatteessa näki jokaisen heiton) ja palattiin takaisiin ruudun reunalle.
Tämän jälkeen jokaisen piti vuorollaan lähettää koira hakuruutu-käskyllä ("etsi") hakemaan omaa damia. Ehkä oli hieman ajattelematon harjoitus, koska ne koirat, jotka osasivat hakua, lähtivät myös tekemään sitä. Myös meidän Tessa, joka lähti kauimmaiselle kaverin damille. Tämän tehtävän tarkoitus ei oikein selvinnyt, kun kouluttajan mukaan oli vielä tarkoitus tällä tapaa estää damin vaihtaminen??

Samoin on kyseenalaista, miksi koiraa pitää joka kerta pillittää luokse, kun se on saavuttanut damin? Eikö noudon perusolemukseen kuulu ajatus siitä, että kun koira on saanut jotain suuhunsa, se palauttaa sen samantien ohjaajalleen, ol itilanne mikä hyvänsä?

Paljon epäloogisuuksia ja kysymyksiä...

Varsinaista hakuruutua otettiin myös, ja Tessa irtosi ihan kivasti ihan hakuruudun takaosaan asti. Ei valittamista! Haku on selvästi Tessan vahvuuksia. :)

3 kommenttia:

  1. Meidän hakuruutuharjoitus koostui ainoastaan yhden damin noudosta, jolla kuulemma tulee aloittaa vaihtavien koirien kanssa. Eli yksi dami ja sitä koiran pitäisi motivoituneena etsiä niin kauan, kunnes löytää ja sitten samantien palauttaa ohjaajalle. Voin vaan kuvitella, miten Kupla olisi reagoinut teidän harjoitukseen, jossa kaikkien damit olivat siellä odottamassa..

    VastaaPoista
  2. No näinhän siinä osalle kävi, että kävivät katsomassa kaikkien damit kertaalleen ja valikoivat sieltä sitten parhaimman. Annettiinko teillä ohjeita, mitä sitten tehdään, jos koiralta loppuu motivaatio tuossa yhden damin alkeishaussa?

    VastaaPoista
  3. Ei tullut mitään neuvoja, vaikka niitä olisin kovasti kaivannut.. Nooh, viimeisellä kerralla meillä on vesinoudon lisäksi uusi katselmus tähän yhden damin noutoon, joten katsotaan sitten, tuleeko jotain lisävinkkejä.

    VastaaPoista