perjantai 17. toukokuuta 2013

HSKH agility, 1. kerta

Tänään aloitettiin agiliitely HSKH:n ryhmätreeneissä. Kesäisin treenit pidetään ulkokentällä ja tämä oli meille samalla myös ihan ensimmäinen treenikerta ulkona.

Alku ei vaikuttanut lupaavalta: töissä meni yli, jolloin ehdin kotiin suunniteltua myöhemmin. Sitten meidän uhmaiäkäinen Luukas-poika löysi itsestään kiukutteluvaihteen. No, siinä meni sitten oma aikansa saada pikkumies leppymään. Sitten äkkiä tavarat kasaan ja nokka kohti Ojankoa koirien ja poikien kera. Erno oli luvannut vahdinvaihdon klo 18, jolloin treenimme piti alkaa.
Kun pääsimme Ojankoon, ja lähdin käyttämään Tessaa vielä viimeisillä pisuilla, kävi ilmi, että Tessalla onkin ripuli. Juotin sitä heti jo valmiiksi ja pistin Tessan odottelemaan autoon.

Sää oli sentään mitä mahtavin: puolipilvinen, n. 21C.

Sain rauhoitettua itseni radan rakennuksen ja rokotustodistusten tarkistuksen aikana ja kun oma vuoro osui kohdalle, niin oli jo ihan hyvät lähtökohdat treenille.

Ekan kerran pointti oli katsoa jokainen koirakko yksitellen, mitä osataan ja missä kaivataan vielä vahvistusta. Tessa aloitti aika räväkästi. Vauhtia oli liikaa, ja hyvä ettei puomilta tippunut. Jos mulla olis ollut nopeemmat jalat ja ohjaus oikea-aikaista, olisimme saaneet aika hyvän radan. Nyt rata meni ihan roiskimiseksi. Tessalla oli myös selkeitä keskittymisvaikeuksia. Viereisillä radoilla pallot lentelivät, koirat räksyttivät jne. Tuoksuja tuli nenää sieltä sun täältä. Tuli tehtyä myös Tessan ensimmäinen lentokeinu... Mutta Tessa irtosi tosi kivasti esteille, kontakteille ja putkiin, eli olosuhteisiin nähden ihan ok suoritus! :)
Lopuksi teimme vielä treenikavereiden kanssa jäähdyttelylenkin Ojangon metsissä. Tessa tietysti löysi siskonsa kanssa sen kaikkein paskimman mutaojan, jossa sankoin joukoin sitten rypesivät kaikki..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti