sunnuntai 5. toukokuuta 2013

NOME-leiri Lautsiassa

Viikonloppu vierähti Lautsian lomakeskuksessa NOME-leirin merkeissä. Labradorikerhon järjestämä leiri oli tehokas paketti nomen alkeita kauniissa järvimaisemassa.

Lähdimme leireilemään Pihkan ja Sannan kanssa ja olimme ajatelleet laittavamme koirat n. 100cm korkeaan aitaukseen. Siskot saivat aitauksesta oivan pienen kaksion itselleen, jonne mahtui kivasti molempien pedit. Suunnitelmat muuttuivat lauantai-aamuna, kun Tessa oli päättänyt hypätä pois aitauksestaan. Aikamoinen hyppyrotta minulla, ei voisi parempaa aksakoiraa toivoa ;)

Siskosten aitaus, jonka yli Tessa hyppäsi.

Pääsimme kivaan treeniporukkaan, jossa sai myös nauraa, niin omille kuin muidenkin virheille. Vihdoinkin myös löytyi kouluttaja, joka otti kantaa Tessan kuumumiseen. Tessa saikin muilta ryhmäläisiltä lempinimekseen "kuumakalle". Saimme kasan hyödyllisiä vinkkejä malttiin ja kuuman koiran treenaamiseen. Osaa kerkesimme kokeilemaankin ja nyt vinkit tuntuivat myös tepsivän.

Siskoilla itsellään taisi olla aika kiva viikonloppu hengenheimolaisen kanssa. Ne uivat aina kun vettä näkivät (mätäojissa, peltolammikossa ja jäähileisessä järvessä). Sisko myös ymmärsi vaanimisleikin perimmäisen tarkoituksen ja takaa-ajoleikin ihanuuden! :D

Taisimme saada myös muutaman mulkaisun suuntaamme, kun toisille leiriläisille alkoi valjeta, kenen koirat siellä huoneessa nro 11 asustivat... HUPS! Mutta olihan se siskoille tosi pelottavaa olla ekaa kertaa leirikoulussa ja vielä yksin omassa huoneessa! Oli vähintäänkin tarpeellista ilmoittaa haukulla huoneen oven ohi kulkevista vieraista, pelottavista ja tuntemattomista kaksi- ja nelijalkaisista leiriläisistä.

Tässä vielä kuvia viimeiseltä peltolenkiltä:

Pihka (vas.) ja Tessa

Pihka (vas.) ja TessaPihka

Tessa

2 kommenttia:

  1. Minkälaisia vinkkejä te saitte koiran kuumumisen hallitsemiseksi?

    VastaaPoista
  2. Meille sanottiin (koska perusasiat on kunnossa, eli pelkkä kuumuminen ongelma) että ei kiihdyttäviä heittoja, ränkätystä, riistaa, tai muutakaan motivointia. Eli sokkona hakuruutuun, ohjaus ja muistinoutoja, ei markkeerauksia. Ja ennen kuin pääsee noutoon, otetaan seurauspätkä damista poispäin. Jos ei seuraa, ei pääse noutoon. So simple ;) mutta kyllä mulle tuli leirilläkin ihan hiki pelkästä seisomisesta, se on ohjaajallekin henkisesti tosi raskasta ohjata tollasta kuumakallea..

    VastaaPoista