perjantai 23. elokuuta 2013

Lihasten kasvattelua puolin ja toisin

Ravitsemustiede on aina kiehtonut minua. Ehkä osin sen takia lähdin tähän koirien luonnonmukaiseen ruokintaan mukaan. Eikä kaduta ollenkaan, sillä koirani eivät ole koskaan voineet näin hyvin. Tessan lihasmassan kasvu kääntää päitä niin koiramaailman ammatilaisilta kuin maallikoiltakin. Koirien turkkien kiiltoa kehutaan jatkuvasti. Kaikki kysyvät ensimmäiseksi: "Mitä ne syövät?"

Ennen vastasin niiden barffaavan, mutta ei niiden ruokavalio noudata kyllä laisinkaan ns. perus-barffia. Niinpä vastaankin nykyisin niiden syövän raakaa lihaa. Sillä sitä ne nyt pääasiassa syövät. Ja hyvin voivat, vaikka se ajatuksena osaa kauhistuttaakin. Jos haluat tutustua tarkemmin raakaruokintaan, jonka pääpaino on lihalla, suosittelen tutustumaan Katiskan kirjoituksiin ja jättämään Mushit ja muut "billinghurstilaiset opit" omaan arvoonsa. 

Tessa siis kasvatti kesän aikana itselleen lihakset proteiinipitoisella ruokavaliollaan yhdistettynä lihaskuntotreeniin. Se sai minutkin innostumaan aiheesta niinkin paljon, että osallistuin Fitfarmin Superdieetille. Ihan vaan saadakseni rasvaprosenttia alas ja lihasprosenttia ylös. Nyt on kaksi viikkoa menty todella proteiinipainotteisesti ja tulosta syntyy. Ei tämä nyt mitään rakettitiedettä ole, mutta todella paljon olen oppinut uutta. Ja uutta oppia on aina kiva soveltaa koirien puolelle ;)

Kävin minä varmuuden välttämiseksi otattamassa Taikasta joitakin veriarvoja. Kaikki reilassa. Lähinnä kiinnosti munuaisten tilanne, mutta helpotuksen huokaisut sai taas päästellä. Taika se vaan nuortuu silmissä. Uskon senkin olevan oikean ruokavalion ansiota. :)

Mökillä olessamme Taika ja Tessa pääsivät kokeilemaan myös valokuvamallin hommaa. Hyvin sujui, vai mitäs sanotte näistä upeista Tuomo Nummelan ottamista kuvista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti