torstai 8. elokuuta 2013

Pikainen kesäpäivitys

Kesä etenee juoksujalkaa huhheijaa! Ei meinaa perässä pysyä. Koko heinäkuu ollaan lomailtu, lähinnä mökillä, mutta aina välillä piipahdeltu erinäköisissä koulutuksissa.

Hyppytekniikkaleiri oli mahtava ja valaiseva kokemus. Opimme sieltä niin paljon uutta, että se oli enemmän kuin hintansa arvoinen! Tessalla on pääasiassa hyvä hyppytekniikka, mutta ylläpitotreeniä sekin vaatii. Laitan siitä joskus paremmalla ajalla yksityiskohtaisemman päivityksen.

Agirodussa piipahdettiin toteamaan, että koiran vireen hallinnassa on vielä paljon tekemistä. Se ei liene kenellekään (joukkueenkaan jäsenistä) yllätys, koska vireen hallinnan kanssa on tehty töitä siitä lähtien kun Tessa tuli taloon.

Agirodun jälkeen tömistettiin kaupungin pölyt jaloista ja suunnattiin kohti Forssaa ja ihanan vilpoista Lunkijärveä. Tessa oli niin täpinöissään järven rannalle saapumisesta, että kävi omilla uintikierroksillaan n. 30 kertaa ensimmäisen illan aikana. Aamulla kun herättiin, niin koira oli samantien järvessä.
Pientä jännitystä ilmaan toivat ilkikuriset sorsat, jotka tahallisesti (ihan selvästi, uskokaa pois) houkuttelivat Tessaa järven keskelle. Tessahan ui siellä monta monta kierrosta ja minä virittelin jo venettä, jos koiralta sattuisi loppumaan voimat kesken.

Välillä piipahdettiin Huittisissa ystävämme Hennan kasvattien pentutreffeillä. Pääsimme siellä hieman hiomaan Jirka Vierimaan kanssa omia ongelmiamme ja tietysti yhteisesti hihnakäytöstä. Myös mejä-jälkiä vedeltiin maastoon ja kaikki jäljen varrelle osuneet kantarellit poimittiin parempiin suihin.

Koko mökkiloman ajan treenattiin Tessan kanssa keppejä 2x2 menetelmällä. Päästiin Susan Garretin opissa päivään nro 5 (12 keppiä 12 päivässä). Kylläpä olin laiska. Treeni jatkuu nyt siis vielä kotona.

Kaikki kiva loppuu aikanaan ja Kennelrehun 40kg lihatoimitus odotteli meitä, joten kotiin oli lähdettävä. Tuliaisina tuotiin 10kg mustikkaa, hieman vähemmän vadelmaa. Riittänee siis koirillekin siitä satsista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti