maanantai 24. marraskuuta 2014

Verta ja poskisoluja

Tänään käytiin otattamassa koko koirapoppoosta dna-näytteet MyDogDNA-terveyspassia varten.

Dna-näytettä varten jokaiselta koiralta harjattiin kolme harjallista poskisoluja. Kuulostaa helpommalta kuin se onkaan. Tessan harjoista yksi kontaminoitui, kun Tessa läpsäisi sitä tassullaan todeten, ettei tälläiset harjajutut ole häntä varten. Taikan harjoista osa oli täysin kuolan peitossa, koska harja aiheutti hieman yökkimistä mummokoiralta. Tinkan harjat taisivat kaikki onnistua, sillä raukka ei vielä ainakaan osannut harjahyökkäykseltä suojautua.

Dna-näytteiden lisäksi Tinka joutui verikokeeseen, sillä se oli joukon ainut joka ei ollut vielä luovuttanut verinäytettä Lohen geenipankkiin. Tinka osoittautui todelliseksi "Draama Queeniksi", sillä verinäytteen jälkeen siitä tuli kolmijalkainen, joka ei pystynyt millään liikkumaan metriäkään, olihan siitä vuodatettu sentään 3ml verta! :D

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Nyt jäämme mielenkiinnolla odottelemaan dna-testien tuloksia ja perimän monimuotoisuus indeksejä.

Suosittelen edelleen kaikkia osallistumaan Hannes Lohen Koirangeenit-tutkimukseen, sillä näytteen antaminen on todella helppoa ja vaivatonta. Lisäksi mitä enemmän näytteitä geenipankkiin saadaan, sitä enemmän geenivirheitä pystytään paikallistamaan. Tämä auttaa osaltaan samojen sairauksien geenipoikkemien paikantamiseen myös ihmisillä.

Suosittelen myös MyDogDNA-terveyspassia vähintään jokaiselle jalostuskoiralle, sillä geeniperimän monimuotoisuuden vaaliminen on kasvattajan velvollisuus. Samalla se auttaa kasvattamaan yhä terveempiä jälkeläisiä, joka vie koko rotua terveempään suuntaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti