perjantai 26. joulukuuta 2014

Hyvää Joulua ja Rauhallista Uutta Vuotta 2015!Tämän vuoden joulutervehdys karvakuonoilleViime jouluna teimme perheessäni päätöksen lahjoittaa joka vuotinen joulukortteihin kuluva rahasumma hyväntekeväisyyteen. Lahjoituskohde oli vuosi sitten helppo valinta:  Uusi Lastensairaala 2017 -hanke oli näkyvästi esillä, ja tarve lahjoituksille oli akuutti. Tänä vuonna päätimme jatkaa samalla linjalla ja hyödyntää sähköisiä palveluita lähettämällä sähköisiä joulukortteja ja lahjoittamalla säästetyt joulukorttirahat samaan kohteeseen.

Tämän kaltaista hyväntekeväisyyttä ajatellessani mietin muitakin mahdollisia kohteita lahjoituksille. Samaan aikaan Megamyynti Areena julkaisi tiedotteensa, jonka mukaan he eivät tänä vuonna myy lainkaan ilotulitteita. Kunnioitettava päätös, johon itsekin halusin lähteä mukaan.

Megamyynti Areenan Tiedote, joka julkaistiin heidän Facebook-sivuillaan 10.12.2014 


Keskustelimme perheessäni rakettien tarpeellisuudesta, emmekä löytäneet myöskään yhtään syytä, miksi meidän tulisi päästä ampumaan niitä itse, kun ilotulitusta näkee omassa kaupungissamme vähän joka paikassa muutenkin.

Meillähän ei siis ole yhtäkään paukkuarkaa koiraa, mutta tiedämme miltä paukkuaran koiran perheeltä vaaditaan, puhumattakaan itse koirasta, joka mieluiten skippaisi koko vuodenvaihteen.
Päätimme siis olla tänä vuonna ampumatta yhtäkään rakettia ja lahjoittaa raketteihin varatut rahat hyväntekeväisyyteen. Kohteen valitsimme paukkuarkoja koiria ajatellen: Hannes Lohen Koiran geenit -projektin ääniarkuustutkimus. Suoraanhan kyseiseen tutkimukseen ei pysty rahaa lahjoittamaan, mutta Koirien terveystutkimusrahaston kautta lahjoitettaessa voi pyytää lahjoituksen kohdentamista kyseiseen tutkimukseen.

Koirien terveystutkimusrahasto

Toiveemme on, että ensi vuonna näin tekisi yhä useampi. Toivomme myös muilta raketteja tänä vuonna myyviltä liikkeiltä Megamyynti Areenan esimerkillistä ryhtiliikettä. Ilotulituksia ei tarvitse kokonaan tästä maasta kieltää, mutta ne voisi mielestämme keskittää kaupungeittain tai lähiöittäin näytösmäisesti hallitusti ja valvotusti. Myös yhteiskunnan varoja säästyisi tällä tavalla huomattava määrä.

Rauhallista ja onnellista Uutta Vuotta 2015 toivottaen:
- Lehtovirran pesue

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti