maanantai 8. helmikuuta 2016

Tessa sairastuvalla :(

Noniin, juuri kun pääsimme hurraamaan ja ilmoittautumaan agilitykilpailuihin, niin Tessa loukkasi oikean takajalkansa. Itse tapaturmalla ei ole silminnäkijöitä, joka hankaloitti vaivan paikantamista. Ensi alkuun vaikutti siltä, kuin polvi olisi jollain tapaa vahingoittanut, sillä käsikopelolla polven seutu aristi.
Ei muuta kuin lääkäriin näyttämään kipeää koipea. Eläinlääkäri ei kuitenkaan mitään "ortopedistä" ongelmaa koirasta löytänyt, vaan epäili lihasvammaa. Vamman paikka ja laatu jäi kuitenkin epäselväksi.
Odotimme viikon varovaisesti seuraten ja sitten suuntasimme meidän luotto-osteopaatille, Jerry Ketolan vastaanotolle. Koko koira käytiin tarkkaan läpi, ja vaiva löytyi oikean takajalan pohkeesta: pohjelihas revähtänyt! Ja kyllä oli koira kipeä hoitopöydällä, kun lihasta yritettiin manipuloida. Normaalisti Tessa ei juurikaan ole lihasjumien käsittelystä paljoa tuumaillut, mutta nyt koira joikasi melankolista suruvirttä koko käsittelyn ajan. Kyllä taas sydän itki omistajallakin, mutta onneksi vaiva selvisi. Nyt pidetään 3 viikon sairausloma, eli ihan hissukseen rauhallista menoa, ja sitten uusi käsittely.

Toivotaan, että kolmen viikon päästä meillä on entistä ehompi labramoottori.

Taika-mummeli sai samalla myös omat osteopatiansa ja Taikalle kuului hyvää: vanhuksemme oli pysynyt hyvässä kunnossa, eikä ollut juurikaan pahoja jumejakaan tällä kertaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti